Knaser forholdet og er det tid til at få hjælp til kærlighedslivet? 

Der kan være mange grunde til at få hjælp. Du kender det sikkert, i ligger begge to på sofaen, men gider egentlig ikke rigtig tale om tingene og i stedet ender i bare med at sidde med hver jeres telefon og drukne i mails, nyheder eller bare generelt noget der er mere spændende en konflikter og dagligdagsplanlægning derhjemme. Hvem skal ordne rengøring, hente børn eller lave mad den kommende uge? man gider ikke rigtig tage diskussionen og hvad der var et spændene kærlighedsliv, er næsten ikke eksisterende. Dette er bare et scenarie. Alles kærlighedsliv er forskellige og det er konflikterne også. Uanset om man har været sammen i mange år eller er nyforelskede, så kan der være forskellige årsager til at gå i parterapi . 

Her lærer man at lytte til hinanden og tale sammen på en måde, som bliver mere interessant end tidligere. Man lærer nemlig om håndtering af de udfordringer som kan være og finder ud af hvad der rent faktisk betyder noget for hinanden. Det er altså  en nyttig ressource til at lære, hvordan man håndterer de udfordringer og finde kærligheden tilbage. Alle bør leve det bedste liv og sørge for at begge parter i forholdet er glade og lykkelige. Det er udgangspunktet for et sundt og langt liv. Det skal både give glæde og energi til hverdagens kedelige pligter men også være udgangspunktet for et forhold, hvor man i sidste ende kan tale sammen om vind og vejr og finde positive ting ved hinanden og hinandens idéer.  

3 gode råd til hvad i kan foretage jer sammen: 

  1. tag jer tid sammen og lav mad en gang imellem sammen derhjemme. Åben en flaske vin – lav en god dessert og sæt jeres yndlingsfilm på, så i kan sidde og skraldgrine hele aftenen. 
  2. kig på vejrudsigten – ser det ud til solskin på mandag? så aftal at gå en lang aftentur og se solnedgangen sammen. Der er da ikke noget mere romantisk end en solnedgang. 
  3. tal ud om tingene – gerne med en terapeut inddraget – men også bare generelt, forsøg at forstå hinanden og sørg for at give plads. Hvad kan din partner godt lide? prøv ikke kun at tænke på, hvad du godt kunne tænke dig. For hvis du giver plads til din partner, så bare vent at se, du vil blive overrasket og opdage, hvor meget du bare vil få igen senere. 

Leave a comment