Nicolinehus

Nicolinehus skaber sammenhæng mellem by og hav. I denne næsten helt uvirkelige passage mellem by og hav ligger Nicolinehus. Ganske unikt placeret lige op ad Riis Skov, møder man et hus der er bygget på tanken om at være for mennesker, der holder af by, hav og liv. Ganske enkelt et hus for mennesker, der holder af mennesker.

Nicolinehus er mere end blot et bygningsværk. Det er et livsværk, der er med til at skabe plads og udnytte mellemrummene der, hvor kendt og ukendt støder sammen.

Designet fra inderst til yderst

Nicolinehus er tegnet af prisvindende Aart Architects og henter sin inspiration fra midtbyens gamle karréer, som man kan se med sine karakteristiske og robuste røde teglsten. Samtidig med dette bliver arkitekturen nytænkt i forbindelse med gårdhaven indrammet af lejligheder.

Med sin ganske unikke placering kommer Nicolinehus til at blive omdrejningspunkt for hele Aarhus Ø, hvilket netop er grunden til at huset er et særsyn, både hvad angår materialer og funktioner.

Rå og robust, elegant og enkel. Dette er de kodeord der bruges i forbindelse med beskrivelsen af Nicolinehus og dets design. Både bygning og materialer er en oplevelse i sammensætninger af modsætninger, der understreger Nicolinehus’ unikke kombination af by og hav.

Nicolinehus udgør en perfekt blanding af natur og kultur. En egenskab der reflekteres via terrasselandskabets forskudte flader samt inspirationen fra de historiske karréer. Nicolinehus kommer til at blive hjertet i Aarhus Ø. Et hjem, en destination, et naturligt omdrejningspunkt designet fra inderst til yderst.

Hyldest til Nicoline Koch

I 1916 købte Nicoline Koch skolen, som i dag hedder N. Kochs Skole. Ved indgangen til Nicolinehus, som er placeret på Nicoline Kochs plads, vil der blive opsat en 2.20 meter høj skulptur af selveste Nicoline Koch.

Denne figur skal være med til at ønske både beboerer og besøgende goddag, farvel og på gensyn når de kommer ind og ud af indgangen. Det bliver på denne måde en daglig påmindelse om selve historien og det fællesskab der finder sted.

Udover dette vil det samtidig minde de mange mennesker, der går fodbi skulpturen om Aarhus’ gamle midtby, der ligger lige rundt om hjørnet med Latinerkvarteret, shopping, caféer, restaurenter og essensen af det gode byliv.

Den skal altså være med til at repræsenterer sammenhængskraften mellem Nicolinehus og resten af Aarhus.

Hvis du ønsker at blive klogere på, hvilke faciliteter Nicolinehus kommer til at byde på, eller hvis du ønsker at investere i en lejlighed, skal du blot følge dette link Nicolinehus.

Du kan læse videre i artiklen Sådan er livet på Aarhus Ø.

Leave a comment