Hvis du har valgt pantsætning som den mest optimale løsning til at skulle låne penge, eller er ved at overveje, om det skal være det rette valg, kan du forberede dig på forskellige måder. Forberedelse er altid godt, når det handler om din økonomi og penge, og ved at forberede dig, kan du sikre dig i fremtiden og planlægge, hvornår du ønsker at købe dine ejendele tilbage. Det er altid godt og praktisk med en tidshorisont.

Hvad forventer du at kunne få for dine ejendele?

Det er en god idé at lave en komplet liste over alle de ting, du vil sætte til pantsætning og for hver ting notere, hvad du forventer at kunne få for den. Når du så modtager et tilbud, kan du holde det op imod din forventede pris. Hvis det er langt under, kan du overveje en ekstra gang. Hvis det er meget over, kan du jo med glæde sige ja tak til tilbuddet.

Det er også en god måde at holde styr på alle dine ting – især hvis det drejer sig om mange ejendele, selvfølgelig. Men husk altid, at de dog også betragtes som brugte, så du kan ikke gå ud fra nypriser eller lignende.

Hvad kan du undervære – og hvor længe?

Når du har lavet din komplette liste, kan du forsøge at overskue, hvilke ejendele det egentlig drejer sig om. Del dem derefter op i forskellige tidskategorier, så du inddeler dem i, hvor længe du forventer at kunne undvære dem. Tænk fx på, hvordan det skal gå op i hverdagen, hvis du pludseligt skal undvære din bil. Er det overhovedet muligt?

Der er også ting som dit TV. Her er det naturligvis muligt at undvære et TV og fortsat overleve i hverdagen. Men hvor længe vil du mon synes, at det er sjovt? Ved at lave diverse tidsoversigter, kan du også sortere de ting fra på forhånd, du nok alligevel ikke kan undvære overhovedet i hverdagen.

I hvilken rækkefølge vil du afhente dine ejendele?

Når du skal betale af på lånet, kan du også her lave en oversigt over, i hvilken rækkefølge, du ønsker at afhente dine ting, set i forhold til den tid, du kan undvære dem – fra kort til længe. Så ved du, at dine ejendele med kortere tidsfrist skal afhentes først, og derved også hvor meget du så løbende hele tiden skal lægge til side. Afhentning af pantsatte ting sker helt efter dine behov, så du styrer det helt selv. Læs mere på Pantsat.dk.

Leave a comment