Hvis du oplever problemer i dit parforhold, kan det være en god idé at gøre nyttig af parterapi. Parterapi er kort fortalt terapeutiske samtaler, som handler om at styrke jeres parforhold til det bedre, hvis det halter. I parterapi får I sammen som par professionel hjælp til at håndtere konkrete udfordringer i parforholdet, og I får hjælp til at udvikle relationen og skabe en bedre måde at være sammen på til trods for de konflikter i måtte stå over for. Terapien kan handle om alt fra helt små ting i hverdagen, til de større og mere alvorlige udfordring udfordringer.

Parterapi kan være en hjælp til at klargøre problemstillingerne, som I har i jeres forhold, og det kan være med til at give jer en større forståelse af hvad der kan gøres for at rette op, på det som er i stykker i jeres forhold. Parterapi hjælper altså parterne til at fungere sammen på en mere givende og hensigtsmæssig måde uden konflikter og uhensigtmæssige situationer, som kan opstå deraf. 

Dette kan en parterapeut hjælpe med

En parterapeut kan hjælpe med forskellige problemstillinger, som kan opstå i et samlivsforhold to parter imellem. Det kan være disse emner, som jeres problemstilling berører:

Skænderier og hyppige konflkter

– Skænderier og konflikter kan ikke undgåes, når man lever sammen to og to som et par. Disse skænderier og konflikter må bare ikke tage overhånd, og dermed tage styringen over ens forhold. Det er tit mindre irritationer og frustrationer, som nu viser sig som reelle konflikter, der kan true et parforhold. 
 
Utroskab & svigt

– Der er intet værre eller mere hjerteknusende end at blive svigtet af den man elsker højest. Det kan være svært at vende tilbage til ens gamle parforhold, som det engang var, hvis den ene part føler sig svigtet som direkte konsekvens af utroskab eller andre sandheder som er blevet fortiet. 
 
Ensomhed i parforholdet

– Engang imellem kan det ske at den ene part i forholdet føler sig ensom, hvis nu ens partner bare lever sit bedste liv, og man selv måske føler man er gået i stå. 

Skilsmisse

– Skilsmisser er aldrig sjove, og skilsmisser er tit forbundet med konflikter og andre ubehageligheder, som kan være svære at løse som par. 
 
Frustrationer

– Frustrationer sker, og det er helt normalt i et par forhold. Frustrationer sker dog tit pga. manglende kommunikation, og her kan værktøjer til bedre kommunikation være ekstremt givende, for at undgå at komme ud i ovenstående situationer.

korsaa.dk tilbyder parterapi, hvis du føler der er noget i dit forhold, som trænger til lidt opmærksomhed.

Læs også Styrk dit forhold med parterapi hos prisrytter.dk.

Leave a comment